Dirigent drumband

Paul ErensDe Drumband staat vanaf de wederoprichting onder leiding van Paul Erens.

Paul werd geboren op 6 juli 1971 en groeide op in Munstergeleen waar hij vanaf zijn 7de lid was van de drumband. Hij volgde zijn opleiding op de muziekschool in Sittard waar hij met goed gevolg de diploma’s Hafa A t/m D heeft behaald. Na het voltooien van de muziekschool heeft hij bij Kreato in Thorn zijn instructeursdiploma gehaald. Hier kreeg hij ondermeer les van Jo Zinzen.

Na het behalen van het instructeursdiploma is hij begonnen aan zijn eerste instructeurschap bij de drumband van de fanfare in Geulle. Naast het dirigeren van drumbands in Margraten, Broeksittard en Ransdaal heeft hij in 2007 zijn eigen bedrijf opgericht waarmee hij opleidingen geeft in slagwerk, dit in samenwerking met een internationale organisatie Sonabile College. Zo heeft hij ook jarenlang les gegeven bij een aantal verenigingen langs de Moezel in Duitsland waar hij ook vaak als gastdirigent- en muzikant optrad.

Naast drumbandinstructeur is Paul ook dirigent van jeugdorkesten. Van 2008 t/m 2010 heeft hij het jeugdorkest van Ransdaal onder zijn hoede gehad en is vanaf de oprichting in 2007 de dirigent van de Jeugfanfaar Zitterd.