Drumband

DrumbandNa het opstarten van de slagwerkopleiding in 2007 is de drumband na jaren van stilte heropgericht in 2009.

Naast de leerlingen uit eigen opleiding en een aantal oud-leden konden wij beginnen met een groep van ongeveer 8 muzikanten. Eerst werd er gezorgd dat de drumband zo spoedig mogelijk op straat mee konden trekken. De jaarlijkse processie was het eerste openbare optreden van de drumband, waarna de groep in november 2009 tijdens een concert officieel werd voorgesteld. Tijdens de presentatie was al meteen te horen dat de groep de potentie had om gestaag te groeien, en zo geschiede.

In 2010 werd voor de eerste keer deelgenomen aan het Geulvalleifestival voor drumbands. In dit jaar haalde de drumband een mooie beoordeling voor de 2 concertwerken, te weten: goed en ruim voldoende. Een jaar later werd deze beoordeling overtroffen door maar liefst een goed en zeer goed.

Door de jaren heen zijn er steeds meer leerlingen begonnen met slagwerklessen, zodat de toekomst er rooskleurig uit ziet voor de drumband. De drumband probeert tijdens haar optredens een afwisselend programma te brengen met melodische werken, loopmarsen en sambamuziek. Zo blijft het voor de toehoorder interessant, maar ook voor de leden blijft het iedere keer weer een uitdaging. Momenteel is de drumband uitgegroeid tot een jonge enthousiaste groep waar iedere maandag op de repetitie met veel plezier muziek wordt gemaakt. Waarschijnlijk dat de drumband in de toekomst ook eens zal deelnemen tijdens een concours voor drumbands welke wordt georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

De drumband staat vanaf de oprichting onder leiding van Paul Erens.