Dirigent Fanfare

Per november 2019 is Xavier gestart als dirigent bij de fanfare, om samen de komende jaren te werken aan de verdere ontwikkeling van de muzikanten en het aantrekken van nieuwe (jeugd)leden. Met zijn enthousiasme, positieve uitstraling en geduld zullen er mooie momenten worden beleefd.

Xavier Kuipers is geboren in Maastricht op 18 mei 1994. Al op vroege leeftijd is zijn passie voor muziek ontstaan. Van zijn negende tot zijn zestiende speelde hij hobo bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Daarna heeft hij het hout achter zich gelaten en is een koper instrument gaan spelen: de bastuba.

Na het behalen van zijn HAVO-diploma aan het Sint-Maartens college te Maastricht, heeft Xavier aan het conservatorium gestudeerd te Maastricht. In 2018 studeerde hij af in het hoofdvak Tuba bij Hans Nickel. In 2022 heeft Xavier zijn Master of Music Tuba afgesloten. Hij studeert op het moment Master of Music HaFaBra-Directie bij Jos Zegers aan het conservatorium in Maastricht

Xavier heeft bij verschillende (professionele) ensembles en orkesten gespeeld, zoals Europian Youth Brassband, Brassband Limburg, Metropole Orkest Academy, Dutch Symphonic Brass, Bergische Symphoniker en Blech mich.?

Naast zijn werkzaamheden als tubaist en dirigent is hij werkzaam als docent klein/groot koper en saxofoon. Hij geeft geregeld les op basisscholen, begeleidt blazersklassen en geeft verschillende workshops.

Xavier is op dit moment dirigent bij: Fanfare Les Amis Réunis Ransdaal, Fanfare St Martinus Geulle, Muziekgezelschap Juliana Holtum,  Harmonie St.Michaël Landgraaf en bij Harmonie L’Union Born( L’Uni-age).