Dirigent Fanfare

jonneke31 maart 1978 werd Jonneke in Arnhem geboren. Zij groeide op in Westervoort. Al snel was er interesse in muziek en begon zij met blokfluitlessen. Toen ze 7 jaar oud was kwamen daar ook pianolessen bij. In Westervoort gingen de meeste kinderen als ze een muziekinstrument wilden leren bespelen naar de fanfare. Zo ook Jonneke. Bij fanfare ´Oefening Baart Kunst` volgde zij haar eerste lessen op de bugel. Toen er later een tekort aan hoorns was is zij omgeschakeld naar dit instrument. Het was liefde op het eerste gezicht!

Na een flink aantal hoornlessen bij Petra Botma en het behalen van haar V.W.O.-diploma ging Jonneke naar het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam om hoorn te studeren bij de heren Vicente Sarzo en Peter Hoekmeijer. Al snel ging zij ook naar de vooropleiding voor een andere muziekstudie : HaFaBra-directie bij Danny Oosterman. De vakopleiding HaFaBra-directie is zij begonnen bij Tijmen Botma.

Op een masterclass voor hoorn in Oostenrijk kwam Jonneke in contact met Professor Erich Penzel. Ze was erg onder de indruk van zijn lessen en toen ze weer in Nederland was heeft zij de stoute schoenen aangetrokken en hem gebeld om te vragen of ze nog eens op les mocht komen. Dat was geen probleem. In dat jaar werd dus regelmatig de trein van Amsterdam naar Keulen genomen, waar professor Penzel les gaf aan de Musikhochschule. Professor Penzel was ook aan het conservatorium van Maastricht verbonden en het jaar daarop werd Jonneke bij hem aangenomen. De verhuizing naar Maastricht werd een feit.

Ook voor HaFaBra-directie werd de grote overstap gewaagd en Jonneke werd aangenomen in de directie-klas van Jan Cober.

Inmiddels is zij voor allebei haar hoofdvakken afgestudeerd. Na haar Bachelor-diploma voor hoorn (1e fase) heeft zij nog 2 jaar bij Will Sanders gestudeerd voor haar Masters Degree (2e fase).In juni 2006 heeft zij ook deze studie succesvol afgesloten. In juni 2004 is zij afgestudeerd voor haar Bachelor Degree (1e fase) voor HaFaBra-directie.

Als hoorniste heeft Jonneke in diverse orkesten en ensembles meegespeeld waaronder onder andere het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest, het European Philharmonic Orchestra, het educatie-ensemble van het Limburgs Symfonie Orkest etc.

Momenteel is zij als vaste eerste hoorniste verbonden aan het Kamermuziekensemble Helicon. Kamermuziek is een van haar passies.

Als dirigent is Jonneke momenteel aan 3 verenigingen verbonden : fanfare Sint-Ceacilia te Heerlen-Nieuw Einde met wie ze op het WMC 2005 in de derde divisie een gouden medaille behaalde. de Koninklijke erkende harmonie Sint-Martinus uit Vijlen en de fanfare Les Amis Réunis te Ransdaal. Ook vervangt zij regelmatig verhinderde dirigenten bij diverse verenigingen en verzorgt zij groepsrepetitie´s ter voorbereiding op een concert of een concours.

Inmiddels woont Jonneke samen met haar man Guy Hanssen in Aachen, waar Guy als solo-trombonist aan het Sinfonieorchester Aachen verbonden is. Het leven van Jonneke staat helemaal in het teken van muziek, in de breedste zin van het woord. Zij is een bevlogen en gepassioneerd persoon en zij beschouwt het als een groot voorrrecht dat ze iedere dag weer zelf muziek mag maken en mensen met muziek in aanraking mag brengen.