Geslaagde concertreis naar Zeeland & Brabant

Afgelopen weekend zijn de fanfare & drumband op concertreis geweest naar Zeeland & Brabant.

Op vrijdagmiddag reisde het gezelschap van muzikanten en fans per touringcar af naar het Zeeuwse Arnemuiden. Op de groepslocatie “het Zilveren schor” werden de kamers verdeeld, de bedden opgemaakt en werd er samen gegeten. In de avond werd het gezellige Jazz by the sea festival in Arnemuiden bezocht.

Op zaterdag stond het eerste concert gepland en wel op/in st. Philipsland. Nadat eerst Limburgse vlaaien werden uitgewisseld met de Zeeuwse bolus, was het tijd voor het muzikaal gedeelte. Muziekvereniging Concordia opende het concert met een vrolijk en gevarieerd programma met allerlei bekende meezingers. Daarna opende onze fanfare met een tweetal spannende concertwerken, om gaande weg toe te werken naar de lichte en swingende muziek. Samen met de drumband werd dit gedeelte van het concert afgesloten. Na de onderbreking sloten de drumbands van Ransdaal en st. Philipsland deze zeer geslaagde uitwisseling af. Over en weer werd er uitvoerig gepraat, waarna de bus uit Ransdaal kon rekenen op een mooi afscheid.
Na het concert werd er heerlijk gebarbecued, werd er gestreden in de muziek-quiz, was er ruimte voor vertier en werd nog tot in de late uurtjes gefeest.

Na een korte nacht, vertrok de bus naar Elshout. Hier waren we te gast bij een concert van fanfare Eendracht Maakt Macht. EMM opende het concert geheel in stijl met een licht en “jazzy” repertoire. Met hetzelfde programma als op de zaterdag vervolgde de fanfare het concert in Elshout. Na afloop werden ook hier weer over en weer contacten gelegd en was de gastvrijheid net zoals op zaterdag om van te genieten.

Moe maar voldaan kwamen de ongeveer 70 deelnemers om half 8 ´s avonds aan in Ransdaal. Nog een laatste keer gezellig samen eten en naar huis… bijslapen en nagenieten.

We danken de organisatoren (Matthijs, Sten, Dennis & Danielle) voor hun perfecte organisatie! en natuurlijk danken we ook graag Muziekvereniging Concordia in St. Philipsland en Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Elshout voor hun gastvrijheid. Graag tot een volgende keer in Ransdaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *