Succesvolle eerste JeugdMuziekDoeDag

Zaterdag 17 mei organiseerde de vereniging haar aller eerste JeugdMuziekDoeDag. De vereniging wilde graag muziek op een vernieuwende manier bij de jeugd van Ransdaal onder de aandacht brengen. Doel van deze dag was om de kinderen tussen 6 en 16 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met het samen maken van muziek.

De dag startte met een muzikale speurtocht. Vragen over muziek, van pop tot klassiek, wisselde zich af met interessante doe-opdrachten op een heus blaasinstrument.
Na een korte pauze konden de kinderen deelnemen aan workshops. Kinderen die reeds een instrument hadden, deden mee aan de workshop improvisatie. Hier leerden zij om te improviseren in een bestaand liedje. De andere kinderen namen deel aan de workshop slagwerk. Hier kregen zij de eerste beginselen van ritme bij gebracht, waarna zij dit samen oefenden op slaginstrumenten zoals kleine trom, dikke trom en tamboerijn.

Na het eten van frietjes, liep de aula van de school al snel vol met ouders, opa´s en oma´s en broertjes en zusjes en werd er een heus concert gegeven door de workshopleerlingen. Aansluitend gaf het jeugdorkest een swingend optreden.

De organisatie kijkt erg positief terug op de grote belangstelling van kinderen (35 deelnemers!) en ouders en op de succesvolle dag. We willen iedereen bedanken die aan deze dag geholpen heeft of heeft deelgenomen. Hopelijk tot bij de fanfare of tot een volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *